Nieuwsbrief Maart 2017

 

 Promotieweek Nieuw Buitenspeelgoed

De Speelotheek organiseert van zaterdag 1 april t/m zaterdag 8 april de promotieweek” Nieuw Buitenspeelgoed”. Vorig jaar won de Speelotheek 2500 euro van het Rabobank Cooperatiefonds.

Met dit geld gaan we ons assortiment buitenspeelgoed vernieuwen. De eerste fase van dit project gaan we afronden in de eerste week van april. In die week laten wij u 18 stuks nieuw speelgoed zien. Van een triker pro 50, nieuw fietsje met zijwielen, loopfietsen voor de allerjongsten, globber stepje, stuntsteps, springstok, pico voetbaldoelen, multi sportnet, brandweerauto met spuit, kleine tractor met aanhanger, roze looptractor voor de kleine meiden tot een nieuwe driewieler met bakje en nog veel meer. In deze week geven wij 50 % korting op een nieuw abonnement. Het speelgoed kunt u deze week gratis reserveren. Wie het eerst komt……..

 

Kinderen kunnen vanaf nu een kleurplaat ophalen bij de Speelotheek. Bij inleveren van de kleurplaat in de promotieweek mogen zij gratis grabbelen, krijgen wat lekkers te drinken en te eten. Het nieuwe speelgoed gaat vanaf maandag 10 april in de uitleen.

Ook organiseren wij samen met Go-kids Achterhoek een fotowedstrijd. Stuur uw leukste foto op waarbij uw kind speelt met buitenspeelgoed van de Speelotheek en maak kans op een jaarabonnement van de Speelotheek, inclusief strippenkaart. U kunt uw foto mailen naar:

laura@go-kids.nl. Graag vóór maandag 10 april.

Leenbedrag nieuw speelgoed

De meeste tarieven in 2017 blijven hetzelfde als vorig jaar. Wij willen graag laagdrempelig blijven.

Maar ook voor ons geldt dat er veelal meer uitgaven zijn dan inkomsten.Daarom gaat het leenbedrag van al het nieuwe, duurdere speelgoed omhoog. Wij zijn hier al eerder mee begonnen. Een 16-tal stuks speelgoed heeft al een leenbedrag van 1 euro.

Nieuw en duurder speelgoed gaat vanaf nu ook 1 euro kosten. Daar gaat o.a. ook Playmobil en Lego/Duplo onder vallen.

Ook het leenbedrag van het nieuwe buitenspeelgoed zal verhoogd worden tot maximaal € 2,50.  Wij zullen op al het duurdere speelgoed aan gaan geven wat het leenbedrag is. Wij willen op deze manier u er ook op attenderen dat u duur speelgoed van ons leent. Wij hopen dan ook dat u er zorgvuldig mee omgaat zodat wij er met zijn allen jarenlang plezier van hebben.

Als u dit duurdere speelgoed te laat terugbrengt bent u het leenbedrag van dit speelgoed per week aan ons verschuldigd. U kunt het speelgoed 1 x verlengen, via email of aan de balie.

Al het buitenspeelgoed moet u ’s avonds en tijdens slecht weer altijd binnen zetten!

 Wilt u buitenspeelgoed zoals de trampoline en de rebounder optillen en niet over de grond laten schuren? De randen van dit buitenspeelgoed gaan daardoor sneller slijten. Dit gaat ook gelden voor de nieuwe pico voetbaldoelen.

Voor al het buitenspeelgoed geldt ook dat u het weer schoon moet inleveren. Dus vrij van zand en modder. U moet er ook voor zorgen dat alle extra onderdelen weer teruggebracht worden, bijvoorbeeld helmen, ballen, gereedschap e.d. Als deze onderdelen ontbreken kunnen wij het speelgoed pas weer uitlenen als u het vermiste onderdeel weer terugbrengt. Dit laatste geldt natuurlijk voor al het speelgoed wat u van ons leent.

Wij hopen vóór de zomer de rest van het nieuwe buitenspeelgoed in de uitleen te hebben.

De Speel-o-theek voor Aalten en omgeving