Nieuwsbrief mei 2020

Beste leden van de Speelotheek,

Na een tijdelijke sluiting van de Speelotheek vanwege het coronavirus gaan wij vanaf volgende week woensdag 3 juni weer open op maandag en woensdag van 14.00- 17.00 uur en op zaterdag van 11.00- 13.00 uur. Deze openingsdagen en tijden gelden tot de zomervakantie.

Vanwege de beperkte ruimte die wij als Speelotheek hebben is het voor ons niet meer mogelijk dat iedereen zo maar aan kan komen lopen. Wij zijn straks alleen nog open op afspraak. Dat zal voor iedereen heel erg wennen zijn.

U mag straks met maximaal 1 volwassene en 1 kind uit één huishouden naar de Speelotheek komen. In de tijd dat u in de Speelotheek bent is er geen ander lid aanwezig. U maakt straks een afspraak met ons via een nieuw e-mailadres  (speelotheekaalten@gmail.com ) die alleen bedoeld is voor het maken van afspraken. Elk lid krijgt op maandag en woensdag maximaal 20 minuten de tijd om speelgoed terug te brengen en weer nieuw speelgoed te lenen.  Op zaterdagochtend is dat 15 minuten. 

Het is belangrijk dat u op de afgesproken tijd komt.  Als u te laat komt dan kunt u wel speelgoed terugbrengen maar niet meer lenen.  Bezoek ons zo efficiënt mogelijk. Bepaal thuis al uw keuze aan de hand van de assortimentslijsten op onze website. Hierdoor kunt u uw bezoek zo kort mogelijk houden.

Wij nemen diverse maatregelen die ervoor zorgen dat u veilig speelgoed kunt lenen.

Voordat u de Bibliotheek/ Speelotheek binnenkomt moet u uw handen desinfecteren met alcohol die bij de ingang staat. U dient zich te houden aan de veiligheidsmaatregelen die in de Bibliotheek gelden. Al  het teruggebrachte speelgoed wordt op een aparte plek neergezet, de vrijwilligster van de Speelotheek vertelt u waar dat is.  Daarna gaat het speelgoed minimaal 3 dagen in quarantaine.

Er kan straks niet meer gespeeld worden met speelgoed in de Speelotheek, ook niet met het rijdend materiaal. Nieuw speelgoed wat u uitgezocht heeft zet u op de tafel voor de uitleenbalie neer.

Als u niet in de Speelotheek wilt komen maar u wilt wel speelgoed lenen, dan kan dat ook. Dan maken wij een aparte afspraak met u waarbij wij het door u uitgekozen speelgoed buiten onder de overkapping voor u klaarzetten. 

Hoe gaan wij straks om met betalingen van het leengeld?

  • U bent gewend om het leengeld contant te betalen. Dit kan straks ook nog steeds. Wij vragen u dan wel om dat met gepast geld te gaan doen. Wij zetten op de balie een bakje neer waar u het geld in kan doen.
  • U koopt een strippenkaart bij ons.  De strippenkaarten van 5 euro zijn nog wel geldig maar worden niet meer verkocht.  We gaan over op een nieuw systeem. Wij verkopen alleen nog maar strippenkaarten van 10 Euro. De betaling hiervan gaat via automatische incasso. Wij vragen u om daarvoor een aanvullend machtigingsformulier te ondertekenen. De strippenkaart blijft in de Speelotheek. Op het uitleenbriefje zetten wij het aantal gebruikte strippen . Als u nog oude strippenkaarten heeft dan stempelen we die nog gewoon. De strippenkaart is onbeperkt geldig. Bij beëindiging van uw abonnement krijgt u niet gebruikte strippen weer van ons vergoed.

Veiligheidsmaatregelen

  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar
  • Blijf thuis met verkoudheidsverschijnselen
  • Bij koorts of benauwdheid blijft het hele gezin thuis
  • Was uw handen thuis voordat u weggaat
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen.

Kerstvakantie

In de Kerstvakantie is de Speelotheek alleen geopend op de zaterdagochtend van 10.15 tot 11.45 uur.

Het gaat dan om de volgende zaterdagen: 22 en 29 december en 5 januari.

Vanaf maandag 7 januari zijn we weer op onze normale tijden open.

Alle medewerkers van de Speelotheek wensen u en uw familie hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig, Gezond en Speelrijk 2019 toe!

JUBILEUM SPEEL-O-THEEK de BLOKKENDOOS

JUBILEUM SPEEL-O-THEEK de BLOKKENDOOS

Op zaterdag 9 september viert Speelotheek de Blokkendoos met een klein feestje haar 5 jarig jubileum.

In juli 2012 is de Speelotheek verhuist van de oude locatie aan de Eligiusstraat naar de nieuwe locatie in de Bibliotheek op de Hogestraat 10 in Aalten.

Dankzij deze nieuwe locatie is het ledenaantal van de Speelotheek blijven groeien. Steeds meer ouders met jonge kinderen, maar ook grootouders, gastouders en instellingen weten de Speelotheek te vinden. En organiseert u een kinder- en/ of een buurtfeestje? Ook daarvoor kunt u bij de Speelotheek leuke spelmaterialen lenen. Bent u geen lid van de Speelotheek? Dan kunt u met behulp van een cadeaukaart die bij de Speelotheek te verkrijgen is ook speelgoed en spelmaterialen lenen.

Wie jarig is trakteert.

Daarom heeft de jubileumcommissie voor alle leden een kleine attentie. Voor de kinderen is er deze ochtend gratis grabbelen onder het genot van een glaasje limonade met wat lekkers.

Tevens kunnen alle leden vanaf 9 september tot 1 oktober één gratis puzzel, spel of leermateriaal lenen.

Wilt u ook lid worden van de Speelotheek?

Kom dan zaterdag 9 september naar de Hogestraat 10 want alleen op die dag kunt u lid worden vanaf 5 euro tot 1-1-2018( normaal is dit 10 euro).

Het feestje is van 10.00 – 11.30. U bent van harte welkom!

Verder organiseert de Speelotheek op zaterdag 4 november een Speelgoed- en Kinderkledingbeurs.

Houd u onze website in de gaten voor meer informatie.

Speelgoedbeurs 2017

 

Speelgoed/Kinderkledingbeurs 4 november 2017

Op zaterdag 4 november organiseert Speelotheek de Blokkendoos  een Speelgoed- en Kinderkledingbeurs van 10.00 uur tot 12.00 uur.

Locatie: in de Speelotheek/Bibliotheek, Hogestraat 10 te Aalten.

Nieuw dit jaar is de verkoop van kinderkleding. Het gaat hierbij om winterkleding vanaf maat 74 t/m 152.  U kunt ook regenkleding, laarzen, sportkleding-en schoeisel inleveren. ( geen sokken, ondergoed en pyjama’s)

De kleding en schoenen dienen schoon, heel en eigentijds te zijn.

Speelgoed en Kleding kunnen op vrijdagavond 3 november tussen 18.30 en 20.00 uur op bovenstaande locatie worden ingeleverd.

U hoeft uw speelgoed/kleding niet zelf te verkopen, wij doen dit graag voor u.

Inschrijfkosten bedragen € 1,50 per inschrijfnummer en per nummer kunnen er 26 artikelen worden ingeleverd. Zowel verkoper als koper betalen 15 % extra wat ten goede komt aan de speelotheek voor de aanschaf van nieuw speelgoed. Het is de bedoeling dat u zelf uw speelgoed/kleding thuis prijst. Voor meer informatie en het aanvragen van een inschrijfnummer kunt u een email sturen naar:

info@speelotheekdeblokkendoos.nl

U kunt ook meer informatie en/of een inschrijfnummer verkrijgen bij de balie van de speelotheek tijdens openingstijden. Wij zijn geopend op de maandag- en woensdagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur en op zaterdagochtend van 10.00 uur – 11.30 uur.

Zie ook onze website voor het beursreglement: www.speelotheekdeblokkendoos.nl

 

 

 

 

Vakantierooster 2017

“Vanaf maandag 10 juli  tot en met zondag 20 augustus is de Speelotheek alleen geopend op de Zaterdagmorgen van 10.00- 11.30 uur.
Vanaf maandag 21 augustus zijn we weer geopend op onze normale openingstijden.
Alle medewerkers wensen u een fijne zomervakantie toe.”

De Speel-o-theek voor Aalten en omgeving